Tuesday, October 20, 2009

Congratulation a.k.a Tahniah







Hari nie, 20th Oct 2009 bersamaan hari Selasa, buat julung kalinya management former college aku akan menganjurkan majlis Graduasi. So congratulation to all my friends, senior & junior. Of course to myself too hehehe.

Kolej tersebut telah memulakan operasi merekrut pelajar utk belajar di institusi mereka sejak 2005 (kalau tak silap aku, coz aku masuk 2006). Mean setelah beroperasi slm 4 thn, dan berpindah dari lokasi lama ke lokasi sekarang, hanya pada tahun nie keputusan dibuat utk menganjurkan hari paling bermakna utk student yg tlh berjaya menghabiskan pengajian. Apa yg membuatkan management mengambil masa begitu lama membuat keputusan utk "meng-graduasi" pelajar2, aku pun ndak tau la. Aku ada beberapa sbb dlm otak nie, tp blm ada verification lagi. Malas la mau ambik tau betul ka ndak. Buat sakit ati ja. Biarla student2 kolej nie saja yg tau.

Apapun, sekali lagi aku ucapkan
TAHNIAH pada semua student yg telah berjaya menyudahkan pengajian di kolej nie. Tempoh slm 2thn 6bulan yg dihabiskan bersama2 kolej nie adlh salah satu tempoh yg menggembirakan. Mana ndak, always outing woooo, pada student DLM la. DRM sudent pun ada outing, but ndak sekerap DLM student. Part teori mmg leceh, part outing tue always OK SIR/MISS, BILA? , BRP MAU BYR? , ADA SUBSIDI DARI KOLEJ KA? , bla bla bla. Then plan bawa gitar la, share khemah ngan sapa2 (pada yg ndak da khemah tue, mmg start booking kwn2 yg ada khemah hehehe), plan sapa ahli committee, n pada budak2 yg jajal sket (sket ja ba jajalnya), mmg da rukut2/patak2 share duit beli bir. Pnah sekali kejadian, aku ngan kwn2 sekepala drive p Menumbok, then ambk speedboat p Labuan, just to buy 1 crack of Carlsberg. Ndak beli Tiger coz aku alergik sama benda tue, ceh. Ndak cukup ngan tue, sorg satu beli sebotol Chivas la, Bacardi la, JackD la, sbb alang2 menyeluk pekasam, biarla sampai ketiak ba kan hahaha. Of course beli 1 pack of rokok masing2 la, itu nyawa kami perokok2 sekalian hahaha. Coklat suda semestinya bossss.

Byk sweet memories time bljr di kolej nie, ndak kurang juga bad memories la. Everything must have pro & con rite? But apapun, ilmu yg di korek slm bertapa dgn kolej tue mmg amat2 di hargai.

Kenapa aku ndak join ceremony nie? Aku ada sbb2 tertentu, ndak payah la aku nyatakan di sini, sbb nti kalau kolej aku tau sapa aku, mau di saman nya aku, mana aku cekup duit bayar saman? Ntah2 lawyer fee pun aku ndak mampu byr. Kalau ble bayar pakai daun, ok la. Nie pakai RM woooo.

Kawan2 aku sibuk sms tanya aku join ka ndak, ndak cukup ngan tue, dorg YM aku. Apa pasal tanya double triple kawan? Aku jawab soalan kamu guna Bahasa Melayu juga ba, ndak kan ndak paham maksudnya. Mmg ini yg kita mau sejak dl, tp ndak mati kan kalau ndak join convo nie. Aku hanya pentingkan dip aku ja, juga HND aku. Mahal wooo aku register HND, so mana suda itu HND boss??? Ndak cukup register fee yg mahal mau mampos (RM 1k ++), assignment plak kena buat 2 copy. 1 utk kolej, 1 lg utk HND. So aku rasa aku berhak mta itu HND kan. Dgn adanya dip di tangan aku, aku ndak la nyesal berhutang sama PTPTN. Juga dgn adanya HND, aku ndak la nyesal mta duit sama mak bapak aku utk register ja. Kalau ndak sampai2 itu dip, rugi wooo berhutang sama PTPTN. Dari aku labur sama dip yg ndak sampai2, baik aku labur utk something yg mendatangkan $$. So, kesimpulannya, aku hanya mau itu DLM & HND ja boss, grad day aku ndak kisah. So, bila ble dapat nie??

Wlupn aku telah membuat keputusan utk ndak men "join" kan diriku di hari graduation nie, aku ttp ndak nyesal. Mula2 mak bapak aku sll tanya napa aku ndak mau join sdgkan dorg mau aku join, tp lepas aku gtau sbb2 aku, dorg pun kata OK ja. See, mak bapak aku pun ndak balik2 tanya aku.

So, pada semua kwn2 aku,
CONGRATULATION & GUD JOB DUDE. Enjoy ur day k.


13 comments:

princess hours said...

1stly like ur cat so much!!!!

princess hours said...

not only ur frens asking u!!! me either!!!! u should go!!!! for me u the 1 have to attend it others than a few ppl!!! i knw how hard u do the best and owez the best!!!!dear am so mara ni!!!!!!+

princess hours said...

very sad to read ur blog....coz me only join this DLM a few month than stop...i love my job very much than my dip..i love ds*e so much rather than my dip..i love to spen my time at the counter n meet all the new ppl everyday....i lov to do my job....all the pahit n manis days pass it...all the sumpah seranah 'guestí take it...even r few frens of mine doesnt like me i just ignored them...me also heran with this 'few'ppl??????? y they so annoying ?????? they r damn lazy to do the perfect task than hate the ppl for those doing the task very nice n perfectly????? this ppl is owez around me????? YYYYYYY?????dear tell me Y??????!!!!!! am i wrong to the task very nice and perfectly????? i just let them with they stupid mine and attitude!!!!who cares if they sooooooo stupid!!!!!! so lazy!!!!!!! who cares?????ujung bulan dapat juga gaji sama kan?????than now who yg stupid??????for sure the 'few'ppl that kan????

princess hours said...

heeee me again???wana know dr...my heart not so strong like u....am owez with my tears if my new 'relationship'make my heart terguris....they word so power till my tears falling down....y ah?????i curious to knw how u adapt this 'new' ppl in ur life b4????

Ms. Anonymous said...

1) u mmg hantu cat :P

2) hahaha... ur last sentence remind me to two of my bf. MAS officer always say "u want to see me angry aaa" and Ipoh plak say "nie yg nak marah u nie haaa..apsal degil".. now u plak?

3) no need to say..past is past..now u face that situation, sooner they will face the same situation but with other ppl plak.. that time they will feel the same feeling that u have now.. what goes around, come around... always remember that ok..

4) wahhhh... both of our heart sama ja la, made from daging.. my heart not made from steel till it strong ba, u nieee... haa... new relationhip means with HIM kaaa? u r very sensitive person, ppl who close with u should know bout it, so take care whenever they talk to u.. me only terjah when think that u take wrong step, with intense to sedarkan u...how i adapt it? simply.. just adapt, no specific formula of adapting that heheheehe

princess hours said...

3)am looking for that word!!!! WHAT GOES AROUND.COME AROUND..thx dear

4)not 'him'but his relationship.....i just make do knw now...let them rasa how sturborn i am!

princess hours said...

i owez waiting for the right time to get new cat bha..if not i'll take my 'mamao'to labuan...mis him so much :-(

princess hours said...

4)heeee our heart is daging ka???he he he he ya lor.....u ah! halo mr angkasawan negara is coming huhuhuhu hope can take pic wth him :-)

Ms. Anonymous said...

now the posting not tersusun,maybe coz i approved last comment than the 1st one. let me answer tersusun plak k:

1) who will help u to take care of ur new cat? think bout it k

3) my pleasure :)

4) whoaaaa, u r very damn stubborn woooooo.. now playing the game of stubborn with who plak?
eh, not made from daging ka? nlurrrrr...
weii, Dr. Sheikh Muzaffar Syah kaaa? when? staying at Dorsett ka?

princess hours said...

yup...he c/out oledy.......
who will take care my cat????ish3...so sad.....
i hate his bro so much!!!!! now he pujuk mypoh to not moving...i said...i still move this end of this month!!! ok stop comment the stupid topic...betimbun my dosa mgumpat them he he he

Ms. Anonymous said...

poh also moving out together with u?
or only u?
ignore his stupid bro, huh

princess hours said...

he with me.....dont knw....hard to start r life with new family member.....i pray to God he'll like me samday.....

Ms. Anonymous said...

mean both of u moving out? hey hey, that will only create another trouble u know.. let him stay with his bro, n u move alone..