Wednesday, March 31, 2010

Angkara siapakah ini?????

Balik je ke rumah, aku terkejut bila nampak perangkap asap atas meja masak.
Dapur memasak bergantung.
Lantai dapur berselerak dengan serpihan cermin dan tudung saji.



First impression?
YA ALLAH, WHAT HAPPEN??
Tapi sape la yang boleh jawab soalan aku sebab takder orang kat rumah ketika itu.

Lalu aku alihkan dapur memasak ke atas hood.
Cubaan pertama, gagal sebab berat and cermin pecah kat tangan aku.
Cubaan kedua, berjaya!!



Lalu aku call My Sayang.
Tapi hampeh, time tue jugala aku dapat sms dari DGi suruh aku topup sebab kredit 0.
Adoiiiiiii
Kenapa la aku tak check balance credit sebelum balik??



Aku on celcom broadband aku.
Try hantar sms via DG website, tp lambat la pulak loading page.
Last2 aku send sms guna YM.

Aku suruh My Sayang call.
Ok, dia return call ASAP.
Aku tanya camner nak alihkan kepala gas dari tong itu. (da lama tak buat, so kena tanya My Sayang untuk double check)
Aku kena offkan sebab terhidu bau gas.
Semua tingkap aku bukak, da la tengah hujan lebat kat luar.

Pas tue aku YM kawan aku yang deal dengan landlord.
Dia akan report kejap lagi.
Ask me not to do anything with that.
So aku kena biarkan jer la semua tue sampai landlord datang malam nanti.
Nie pun da 2 kali tapak kaki aku tertusuk cermin halus.

Aku da lah balik dengan niat nak makan Maggi Kari and telur mata kerbau cicah sos tiram + cili.
Nie da tak jadi, haihhhhh.
Kena la aku makan apa yang ada dulu kat dalam peti.
Nak turun bawah, hujan lebat sangat kat tempat aku.

Takper2, jap lagi bersiap and g KL Sentral tunggu My Sayang abis keje.
Bodek dia belanja makan KFC :P
Bila perut sudah kenyang, larik pegi GSC layan wayang yang dia janji ajak tengok.


3 comments:

sophie said...

laa..sape laa yang lahanat sgt nie

Zue said...

Sophie: tak tau la.. da nasib hood tue jatuh kot huhu

tya said...

nice blog...